Aanmelden voor Maatschappelijke Dienst Tijd (M.D.T.) kan vanaf vandaag. Kijk op de website.

MDT (Maatschappelijke Dienst Tijd) 

´Trek die JAS aan´

MDT Traject -Trek díe JAS aan

 

MDT is een project van de Rijksoverheid waarbij jongeren zich tijdens hun maatschappelijke diensttijd (MDT) vrijwillig inzetten voor een ander. Ze geven bijvoorbeeld zwemles aan statushouders of organiseren samen een maatschappelijk evenement. Tijdens hun MDT kunnen jongeren hun talenten ontdekken.

MDT is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 13 t/m 27 jaar en biedt iedereen een gelijke kans om een bijdrage te leveren aan een leefbare samenleving door middel van sociale inzetbaarheid en het ontdekken van hun eigen kracht.

Bij de sfeerkeepers krijgen jongeren de mogelijkheid hun sociale omgeving en zichzelf te (her)ontdekken. Veel jongeren lopen met de vraag: “Wat moet ik nu eigenlijk? Wat wil ik worden? Wat is werken met passie? Waar liggen mijn uitdagingen en grenzen? Wat kàn ik eigenlijk?”

Diegene die voor deze MDT kiest, ontwikkelt zich tot bruggenbouwer.  Hij/zij leert communiceren en met emoties om te gaan en wat de samenleving voor iedereen betekent. De jongere zelf kan door het gewonnen inzicht  makkelijker een keuze maken voor de richting die ècht bij hem past. De inzet van jongeren levert een bijdrage met action-learning. Daarnaast heeft de maatschappij profijt van de positieve gedragsverandering die de jongere binnen het project 'Trek die JAS aan' doorloopt.

Uniek aan dit MDT traject is dat jongeren een deelcertificaat kunnen halen vanuit het Leertraject JAS. 


INSCHRIJVEN KAN HIER!


Meer informatie over deze Maatschappelijke Diensttijd is hier te vinden.

 

Wilt u als organisatie, jongeren of leerlingen direct aanmelden en wilt u hierover een gesprek

kunt u direct met ons contact opnemen.

E-mail naar info@trekdiejasaan.nl